Jul 13, 2010

Kuliah Fiqh Wanita is BACK!!!!!!

Posted by Nisa' Selangor at 12:31 PM
Ustaz Zulkifli Ahmad


PERHATIAN! PERHATIAN!

Marilah same-same kita memantopkan & menajamkan kuasa ilmu

Jom join 'Kuliah Fiqh Wanita'

Setiap hari Jumaat bermula 16 Julai 2010

Jam 10 malam

Bertempat di
Laman Mukmin
No. 1, Jalan Kencana 36/2, Taman Kencana, 56100 Kuala Lumpur

err....kalau lelaki nk join, leh jgk kot...hehee...tp kene dok sebelah ustaz laa =)

Sekarang bulan Syaaban. Tak lame lagi nak Ramadhan.Waaaahhhhh....seronoknye terawih :D

Tapi, kekadang tu bile terawih, selalu jugak berlaku saf tak rapat.Lubang2...ikut petak sejadah laa...carik port yang ade kipas la....

Pernah tak tetibe nak solat, kiri dan kanan kita kosong?Pastu saf terpisah. Then kite lak yang konfius,nak ke kiri ka? atau ke kanan ka? Dok tarik tangan org sebelah bagi rapat, dia leh statik jerr...huhuuuu...camne tu ek??

Soo.....
Elok dah tu kite sesame korek rahsia ilmu fiqh ni. Nak2 kaum wanita...Insyaallah, persoalan akan terjawab. kalau malu nak bertanya, passing je soklan tu ke member sebelah.hehee =)

Mai laaa....ajak mak, kakak2, adik2, jiran2, kawan2 yerr ;)

Jumpe di sana!!!

1 comments:

kipas angin on July 21, 2010 at 1:22 AM said...

salam. kepada sape2 yg mai mase kuliah ritu, meh la kite share same...

huhuuu...sy mai lewat kit.tetibe masuk terus cite bab nikah...ade jugak sentuh pasal poligami...

blur tetibesss...kehkehh :p

Post a Comment

Skim Mesra Usia Emas (SMUE)

Skim Mesra Usia Emas (SMUE)
Anugerah khairat kematian sebanyak RM 2,500 tanpa mengira jantina, kaum, agama, fahaman politik, status ekonomi dan tahap sosial. PERCUMA! Anugerah istimewa Kerajaan Negeri Selangor untuk WARGA EMAS dan OKU

Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS)

Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS)
Kerajaan Negeri Selangor akan menghadiahkan tabung simpanan sebanyak RM 100.00 bagi setiap pendaftaran TAWAS yang berjaya. Pada usia 18 tahun, anak-anak ini berpeluang menerima RM 1,500.00 seorang hasil daripada pelaburan dalam TAWAS.

Wanita Selangor

Wanita Selangor
Kembalikan rasa hormat dan hak kesaksamaan kepada wanita demi pemulihan keselamatan sosial

Ibu Tunggal Selangor (ITS)

Ibu Tunggal Selangor (ITS)
Salah satu objektifnya ialah sebagai sumber penyelaras dan perlaksanaan kursus-kursus kemahiran dan peningkatan pengetahuan bagi meningkatkan pengupayaan kapasiti (capacity building) ibu tunggal dan keluarga.

Skim Mikro Kredit Selangor (SkimSel)

Skim Mikro Kredit Selangor (SkimSel)
Skim Mikrokredit Selangor (SkimSel) ditubuhkan pada 8 Julai 2010 di bawah Yayasan Dar Al Qard Al Hasan Selangor (YDAQAHS). Objektif penubuhannya ialah untuk mengurangkan isirumah miskin terutamanya di luar Bandar. SkimSel mengamalkan kaedah pemberian pembiayaan yang mudah, berpenyeliaan rapi dan berasaskan pematuhan disiplin kredit, tanpa cagaran, tanpa penjamin dan tanpa tindakan undang-undang.

nak kongsi petua/tips? emailkan kepada kami di teampronisa@gmail.com

Sape kate hampas kopi useless? Eh eh..korg jgn buang dulu hampas tu. Ia amat brguna utk mndapatkn wajah/kulit yg halus & bersih. Caranya, ambil hampas trsebut & tonyoh kt muka selama 10 min. Kemudian cuci dgn air bersih + selawat + doa penerang hati. Boleh amalkn setiap pg. Insyaallah licin & segar. Org pun sedap memandang. Boleh try sbg scrub bdn juga..(yg ini sy belum prnh try.sape2 yg prnh try,leh share keberjayaannya.hehee). Sy prnh cuba ms skolah dulu tp kt tgn la..(terkebetulan). Member skolh tegur tgn sy halus. Sy pelik jg sbb sy mmg x pakai lotion apa2. Just share dgn mereka, ramas2 la dgn hampas kopi. Nnt licin r...hehee... Kirenye ini backup utk cover line la klu mak mertua pelik tgn kta halus...hahaa..(pecah rahsia aku!!) kihkihh :) Slamat mencuba! ;)
 

Nisa' Selangor Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei